Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 st päron 400 g, spara spadet
  • 0.5 dl spad från päron
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 msk päronkonjak kan uteslutas
  • 2 st ägg
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk rörsocker

Garnera med:

mynta
nyponrosor

Servera med:

3 dl vispgrädde
1 msk päronkonjak kan uteslutas

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna.

2
Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.

3
Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Skiva päronen på längden och fördela dem över smeten. Strö över mandel och rörsocker. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt svalna. Garnera med mynta och gärna med nyponrosor. Servera med vispad grädde ev smaksatt med päronkonjak.