Du behöver

  • smör till formen
  • kokosflingor
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 3 st bittermandel eller 5 droppar bittermandelarom
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 st burk konserverade aprikoser 400 g
  • 0.5 dl kokosflingor

Garnera med:

2 dl vispgrädde
krasseblommor

Ugn: 175°

8-10 bitar

Gör så här

1
Smörj och strö kokosflingor i botten och runt kanterna på en bakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och citronskal. Tillsätt riven bittermandel eller arom. Sikta ner mjölet. Bred hälften av smeten i formen.

2
Låt aprikoserna rinna av och lägg dem med den kupiga sidan upp i smeten. Bred på resten av smeten. Strö över kokosflingorna.

3
Grädda på nedersta falsen i ugnen, ca 1 timme. Låt svalna i formen innan kakan tas ur. Garnera med vispad grädde och krasseblommor.