Du behöver
- smör till formen
- kokosflingor
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 4 st ägg
- 0.5 st citron rivet skal
- 3 st bittermandel eller 5 droppar bittermandelarom
- 3 dl vetemjöl
- 1 st burk konserverade aprikoser 400 g
- 0.5 dl kokosflingor
Garnera med:
2 dl vispgrädde
krasseblommor
Ugn: 175°
8-10 bitar
Gör så här
1
Smörj och strö kokosflingor i botten och runt kanterna på en bakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och citronskal. Tillsätt riven bittermandel eller arom. Sikta ner mjölet. Bred hälften av smeten i formen.
2
Låt aprikoserna rinna av och lägg dem med den kupiga sidan upp i smeten. Bred på resten av smeten. Strö över kokosflingorna.
3
Grädda på nedersta falsen i ugnen, ca 1 timme. Låt svalna i formen innan kakan tas ur. Garnera med vispad grädde och krasseblommor.