Du behöver
- 1 st tårtbotten färdigköpt eller hemgjord, se recept
Fyllning:
150 g mörk choklad 70%
3.25 st vispgrädde
0.75 l jordgubbar
0.5 dl konc jordgubbssaft
Garnera med:
4 dl vispgrädde 4-5 dl
jordgubbar
10 bitar
Gör så här
1
Fyllning: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen. Låt stå i ca 5 minuter. Vispa chokladgrädden slät. Låt stelna i kylen till bredbar konsistens. Vispa resten av grädden. Skiva jordgubbarna.
2
Dela kakan i tre bottnar och pensla bottnarna med saft. Bred ett lager chokladtryffel på den understa bottnen. Bred på grädde och lägg på jordgubbar. Lägg på den andra bottnen och upprepa fyllningen. Avsluta med den tredje bottnen. Plasta in och ställ tårtan i kylen så den får safta till sig.
3
Vid servering bred vispad grädde runt tårtan. Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.