Du behöver

  • 1 st tårtbotten färdigköpt eller hemgjord, se recept

Fläderfromage:

5 st gelatinblad
1 dl flädersaft koncentrerad
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
3 msk socker

Fyllning:

0.75 l jordgubbar
0.5 dl flädersaft koncentrerad

Garnera med:

4.5 dl vispgrädde
jordgubbar

10 bitar

Gör så här

1
Fläderfromage: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1/2 dl av saften i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt gelatinet smälta i saften. Tillsätt resten av saften och låt svalna.

2
Vispa grädden i en skål. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Tillsätt gelatinet i en fin stråle under omrörning till äggsmeten. Vänd ner grädden. Låt fromagen stelna i kylen till bredbar konsistens.

3
Fyllning: Skiva jordgubbarna. Dela kakan i tre bottnar. Pensla bottnarna med saft. Lägg ett lager jordgubbar på den understa bottnen. Täck med fromage. Lägg på den andra bottnen. Upprepa fyllningen. Avsluta med den tredje bottnen. Plasta in och låt tårtan stå i kylen i minst 4 timmar så att fromagen stelnar. Bred vispad grädde runt tårtan. Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.