Du behöver

Bottnar:

3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0.75 dl potatismjöl
1.5 tsk bakpulver

Citronkräm:

1 st citron skal och saft
1.5 dl strösocker
3 st ägg
2 msk smör
4 dl vispgrädde
1 l jordgubbar

Ugn: 175º

Gör så här

1
Bottnar: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten.

2
Häll i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i 30 minuter. Låt kallna och dela sedan kakan i tre bottnar.

3
Kräm: Blanda citronskal och -saft, socker och ägg i en gryta. Värm under omrörning tills krämen tjocknar.

4
Ta från värmen och vispa i smöret. Låt svalna. Vispa grädden. Bred ett lager citronkräm på bottnen. Bred på grädde och lägg på skivade jordgubbar.

5
Gör på samma sätt med nästa lager och lägg på sista bottnen. Bred grädde runt om och ovanpå. Garnera med jordgubbar och spritsad grädde.