Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 400 g sidfläsk rimmat, i hel bit
- 3 st lagerblad
- 5 st svartpepparkorn
- 1 tsk salt
- 500 g fläskfilé
- 2 krm peppar
- 1 st citron
Rub:
2 st citron rivet skal
2 tsk paprikapulver rökt
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
2 msk farinsocker
Gör så här
1
Skala löken och dela i klyftor. Skär bort svålen på fläsket och lägg i en kastrull. Lägg i lök, lagerblad, pepparkorn och salt.
2
Fyll på med vatten så att det täcker köttet. Koka upp och sjud under lock i 45 minuter tills fläsket är mört.
3
Ta upp och låt svalna. Skär köttet i kuber 2×2 cm. Skär fläskfilén i lika stora bitar. Låt träspett ligga i blöt i 30 minuter. Trä upp köttet på spetten.
4
Rub: Blanda citronskal, kryddor och socker och gnid in spetten. Grilla i ca 10 minuter, vänd ett par gånger. Eller tillaga i ugn på 200º i ca 15 minuter.