Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 400 g sidfläsk rimmat, i hel bit
  • 3 st lagerblad
  • 5 st svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 500 g fläskfilé
  • 2 krm peppar
  • 1 st citron

Rub:

2 st citron rivet skal
2 tsk paprikapulver rökt
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
2 msk farinsocker

Gör så här

1
Skala löken och dela i klyftor. Skär bort svålen på fläsket och lägg i en kastrull. Lägg i lök, lagerblad, pepparkorn och salt.

2
Fyll på med vatten så att det täcker köttet. Koka upp och sjud under lock i 45 minuter tills fläsket är mört.

3
Ta upp och låt svalna. Skär köttet i kuber 2×2 cm. Skär fläskfilén i lika stora bitar. Låt träspett ligga i blöt i 30 minuter. Trä upp köttet på spetten.

4
Rub: Blanda citronskal, kryddor och socker och gnid in spetten. Grilla i ca 10 minuter, vänd ett par gånger. Eller tillaga i ugn på 200º i ca 15 minuter.