Du behöver

  • ryggbiff
  • salt svartpeppar
  • salt grovt
  • rucolasallad

Salsa verde:

0.5 kruka färsk basilika
2 msk persilja
2 st sardellfiléer
2 st vitlöksklyftor
0.5 st citron rivet skal
0.75 dl olivolja
salt svartpeppar

Garnera med:

basilikablad
citronzest

Gör så här

1
Rumstemperera köttet. Putsa bort ev fett och hinnor med en kniv. Salta och peppra.

2
Hetta upp en grillpanna eller tänd träkolsgrillen. Strö grovt salt i grillpannan, så fastnar inte köttet. Grilla köttet i 10–15 minuter per sida. Vira in köttet i folie och låt det vila i 10 minuter.

3
Skär upp köttet tvärs över köttfibrerna, i 3–4 mm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat med en bädd av rucolasallad.

4
Salsa: Finfördela basilika, persilja, sardeller, vitlök och citronskal i en mortel eller mixer. Droppa i oljan under tiden. Smaka av med salt och peppar. Droppa salsan över köttet strax före serveringen. Garnera med basilikablad och citronzest.