Du behöver
- 300 g fläskfilé
- 1.5 tsk peppar Santa Maria
- salt
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 dl crème fraîche
- 70 g bacon
- 10 cm purjolök
- 1 tsk balsamicovinäger
- 1 tsk soja
Servera med:
ris
sallad
gurka
Gör så här
1
Putsa och skiva köttet. Krossa pepparn och krydda filén med peppar och salt. Bryn på båda sidor i en stekpanna med smör.
2
Tillsätt tomatpuré och mjöl, och blanda runt. Späd med vatten, fond och crème fraiche, och koka upp.
3
Strimla bacon och fräs det knaprigt i stekpannan. Strimla purjolöken och fräs med någon minut.
4
Blanda ner i såsen och smaka av med vinäger, soja, salt och peppar. Koka i 5 minuter. Servera med ris, sallad och gurka.