Du behöver

  • 300 g fläskfilé
  • 1.5 tsk peppar Santa Maria
  • salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl crème fraîche
  • 70 g bacon
  • 10 cm purjolök
  • 1 tsk balsamicovinäger
  • 1 tsk soja

Servera med:

ris
sallad
gurka

Gör så här

1
Putsa och skiva köttet. Krossa pepparn och krydda filén med peppar och salt. Bryn på båda sidor i en stekpanna med smör.

2
Tillsätt tomatpuré och mjöl, och blanda runt. Späd med vatten, fond och crème fraiche, och koka upp.

3
Strimla bacon och fräs det knaprigt i stekpannan. Strimla purjolöken och fräs med någon minut.

4
Blanda ner i såsen och smaka av med vinäger, soja, salt och peppar. Koka i 5 minuter. Servera med ris, sallad och gurka.