Du behöver

Botten:

kokos till formen
100 g smör rumsvarmt
1.5 dl strösocker
4 st äggulor av stora ägg
0.5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Maräng:

4 st äggvitor av stora ägg
2.5 dl strösocker

Jordgubbsmousse:

250 g jordgubbar
2 dl gelésocker multi
2 dl vispgrädde
250 g kesella citron
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

250 g jordgubbar
citronmeliss

Ugn: 175º

12 bakelser

Gör så här

1
Forma ett bakplåtspapper till en form, ca 25×35 cm och lägg på en plåt. Smörj och strö kokos i formen.

2
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken växelvis med mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och bred ut.

3
Maräng: Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockret lite i sänder. Bred marängen ovanpå bottensmeten. Baka i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter. Låt kakan kallna i formen. Skär den sedan i 12 rutor.

4
Mousse: Mixa jordgubbarna och blanda med gelésockret i en kastrull, koka upp. Ta kastrullen från plattan och kyl i ett vattenbad till rumstemperatur. Vispa grädden fluffig.

5
Blanda ner kesellan ordentligt och vänd ner den vispade grädden. Smaksätt med vaniljsocker. Låt fyllningen stå i kylen tills massan tjocknar, minst 1 timme. Så här långt kan du förbereda bakelserna.

6
Vid serveringen: Fyll en spritspåse med krusigt tyll med moussen och spritsa klickar på rutorna. Garnera med jordgubbar och citronmeliss. Servera gärna med ett sött mousserande vin, fläderblomssaft eller kaffe.