Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten

Glasyr:

100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 st citron rivet skal
2 st äggulor

Garnera med:

100 g kokosflingor

Ugn: 175º

24 rutor

Gör så här

1
Vik en form, ca 25×35 cm, av ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Smöra papperet.

2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner det. Tillsätt vattnet och rör om till en slät smet.

3
Bred ut smeten i pappersformen och grädda mitt i ugnen, ca 15 minu-ter.

4
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vaniljsocker och citronskal. Tillsätt äggulorna och rör tills glasyren tjocknar. Den får inte koka!

5
Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingorna och låt kakan kallna. Skär den sedan i rutor. Kakorna går bra att frysa, lägg gärna smörpapper mellan lagren.