Du behöver
Maräng:
3 st äggvitor
2 dl strösocker
2 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
Citrongrädde:
3 st äggulor
0.5 dl strösocker
1 st citron saft och rivet skal
3 dl vispgrädde
Garnera med:
500 g jordgubbar
Ugn: 225º
Gör så här
1
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, kakao och bak-pulver, och tillsätt lite i taget under vispning.
2
Vispa till en hård maräng. Klicka smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
3
Gör en fördjupning i mitten. Baka i ugnen i 2 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i minst 3 timmar eller över natten.
4
Citrongrädde: Blanda äggulor, socker, citronskal och 2 msk pressad citronsaft i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt kallna.
5
Vispa grädden. Rör ut krämen med en klick grädde och blanda sedan i resten av grädden.
6
Ta ut marängen ur formen och lägg den på ett fat. Fyll med citrongrädden och halverade jordgubbar.