2 portioner
Du behöver
- 140 g stekfläsk
Raggmunkar:
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
4 potatisar
2 krm salt
2 msk matfett
Servera med:
lingonsylt
grovrivna morötter med ruccola och strimlad gurka
Gör så här
1
Raggmunkar: Vispa ägg, mjöl och 1 dl mjölk till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och rör om.
2
Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet med långa tag, så att inte potatisen blir mosig. Krama ur potatisen och rör ner i smeten, salta.
3
Stek fläsket på båda sidor i en medelvarm stekpanna utan extra matfett tills det får fin färg. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.
4
Värm stekpannan med matfett tills det får färg och slutar fräsa. Lägg klickar av potatissmeten i pannan och fördela jämnt. Stek tills smeten stelnar, vänd och stek på andra sidan.
5
Servera raggmunkarna med det stekta fläsket, lingonsylt och morots-sallad med rucola och gurka.