Du behöver
- 1 kg rostas
- 1 tsk rosmarin torkad
- 1 tsk rosépepparkorn
- 1 tsk grönpepparkorn
- 1 tsk svartpepparkorn
- 1 msk flingsalt
Dragonsås:
2 st schalottenlökar
1 dl gröna oliver urkärnade
2 msk färsk dragon
1 dl majonnäs
3 dl crème fraîche
salt och peppar
Gör så här
1
Krossa rosmarin och pepparkorn i en mortel. Blanda med salt och gnid in köttet med blandningen.
2
Låt köttet ligga i rumstemperatur i 30 minuter innan det grillas. Grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 60º för rosa kött, ca 30 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp.
3
Sås: Skala och hacka löken fint. Hacka oliver och dragon fint. Blanda hacket med majonnäs och crème fraiche, och smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen dra i ett par timmar.