Du behöver

  • 1 kg rostas
  • 1 tsk rosmarin torkad
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1 tsk grönpepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 msk flingsalt

Dragonsås:

2 st schalottenlökar
1 dl gröna oliver urkärnade
2 msk färsk dragon
1 dl majonnäs
3 dl crème fraîche
salt och peppar

Gör så här

1
Krossa rosmarin och pepparkorn i en mortel. Blanda med salt och gnid in köttet med blandningen.

2
Låt köttet ligga i rumstemperatur i 30 minuter innan det grillas. Grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 60º för rosa kött, ca 30 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp.

3
Sås: Skala och hacka löken fint. Hacka oliver och dragon fint. Blanda hacket med majonnäs och crème fraiche, och smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen dra i ett par timmar.