Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1.5 dl glutenfri fruktmüsli eller Krispiga flingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st äpplen
  • 2 msk farinsocker

Servera med:

vaniljsås

Ugn 180º

Gör så här

1
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölmix, müsli och bakpulver, och blanda ner i äggsmeten.

2
Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter.

3
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fördela äppelklyftorna i smeten och strö över lite müsli.

4
Hyvla lite smör över äpplena och strö över farinsocker. Grädda nederst i ugnen, ca 30 minuter. Servera med vaniljsås.