Du behöver
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 1.5 dl glutenfri fruktmüsli eller Krispiga flingor
- 1 tsk bakpulver
- 2 st äpplen
- 2 msk farinsocker
Servera med:
vaniljsås
Ugn 180º
Gör så här
1
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölmix, müsli och bakpulver, och blanda ner i äggsmeten.
2
Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter.
3
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fördela äppelklyftorna i smeten och strö över lite müsli.
4
Hyvla lite smör över äpplena och strö över farinsocker. Grädda nederst i ugnen, ca 30 minuter. Servera med vaniljsås.