Du behöver

  • 400 g kassler
  • olja

Pimientos:

100 g pimientos de padron gröna milda chilifrukter
75 g färskost med grillad paprika
75 g fetaost

Potatis:

300 g delikatesspotatis små
0.5 dl salt grovt

Mojo:

1 st vitlöksklyfta
0.25 st chilipeppar röd spansk
1 tsk paprikapulver rökt
0.25 krm kummin
2 msk olivolja
1 msk vinäger
0.5 dl vatten
2 msk ströbröd
salt

Ugn: 225º, grill

Gör så här

1
Skär tunna skivor av kasslern och pensla med olja. Grilla i en grillpanna, ca 1 minut per sida.

2
Pimientos: Skölj, dela och kärna ur chilifrukterna. Lägg dem i en oljad ugnsfast form. Mosa samman färskost och fetaost. Klicka eller spritsa i chilifrukterna och gratinera i övre delen av ugnen, ca 10 minuter.

3
Potatis: Koka potatisen med skal i en kastrull med grovt salt och vatten så att det täcker potatisarna, ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen torrkoka under ständig skakning tills de är torra och skalet skrynkligt.

4
Mojo: Mixa samman en skalad vitlöksklyfta, urkärnad chili, paprikapulver, kummin, olja, vinäger, vatten och ströbröd till en krämig sås. Smaka av med salt.