Du behöver

  • 4 st kotletter ca 1 1
  • salt och peppar

Marinad:

1 msk japansk soja
1 msk olja
1 tsk ingefära riven

Salsa:

250 g jordgubbar
2 st salladslökar
1 msk sirap vit
1 msk pressad citronsaft
salt svartpeppar
1 msk basilika hackad

Servera med:

kokt vildrismix eller kokt potatis

Gör så här

1
Marinad: Blanda soja, olja och ingefära i en plastpåse. Lägg ner kotletterna och gnid runt dem i marinaden. Knyt till påsen och låt köttet marineras i 30 minuter.

2
Ta upp kotletterna och grilla dem i en het grillpanna, ca 3 minuter per sida. Salta och peppra köttet under grillningen.

3
Salsa: Skölj och ansa jordgubbarna. Skär dem i små tärningar och lägg i en skål.

4
Skiva salladslöken och blanda med jordgubbarna tillsammans med si-rap, citronsaft, salt, peppar och basilika. Servera till de nygrillade kotletterna med ris eller potatis.