Du behöver
- 1 st kycklingfilé ca 250 g
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st purjolök eller 2 salladslökar
- 1 st selleristjälk
- 1 st röd spetspaprika
- 3 st salladskål bladen
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk ingefära hackad
- 70 g böngroddar
- 1 krm sambal oelek
- 0.5 dl woksås
- 1 msk färsk koriander
- salt och peppar
Servera med:
jasminris kokt
Garnera med:
koriander
Gör så här
1
Skiva kycklingfilén i tunna skivor. Skala och hacka vitlöksklyftan och skär purjolöken i skivor. Skär sellerin i bitar. Skär paprika och salladskål i strimlor.
2
Stek kycklingen i en stekpanna med olja på hög värme. Tillsätt vitlök, purjolök och ingefära. Därefter selleri, paprika, salladskål och böngroddar. 3. Rör om och tillsätt sambal oelek, woksås och koriander. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris och garnera med koriander.