Du behöver

  • 1 st kycklingfilé ca 250 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st purjolök eller 2 salladslökar
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st röd spetspaprika
  • 3 st salladskål bladen
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk ingefära hackad
  • 70 g böngroddar
  • 1 krm sambal oelek
  • 0.5 dl woksås
  • 1 msk färsk koriander
  • salt och peppar

Servera med:

jasminris kokt

Garnera med:

koriander

Gör så här

1
Skiva kycklingfilén i tunna skivor. Skala och hacka vitlöksklyftan och skär purjolöken i skivor. Skär sellerin i bitar. Skär paprika och salladskål i strimlor.

2
Stek kycklingen i en stekpanna med olja på hög värme. Tillsätt vitlök, purjolök och ingefära. Därefter selleri, paprika, salladskål och böngroddar. 3. Rör om och tillsätt sambal oelek, woksås och koriander. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris och garnera med koriander.