Du behöver
- 250 g nötfärs
- salt och peppar
- 1 tsk lökpulver
- 1 msk matfett
- grönsallad t ex krispis
- 70 g böngroddar färska
- 2 st hamburgerbröd
Tomatsås:
1 st schalottenlök
1 msk olivolja
2 dl passerade tomater
salt och peppar
1 msk basilika hackad
Capresesallad:
8 st mozzarellabollar små
2 st cocktailtomater
basilika
Gör så här
1
Sås: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i en kastrull med olja. Tillsätt tomater och krydda med salt, peppar och basilika.
2
Låt såsen koka ihop under omrörning i 5 minuter. Låt den svalna i ett kallt vattenbad.
3
Burgare: Blanda nötfärsen med salt, peppar och lökpulver i en bunke. Forma två stora runda biffar, ca 1 cm tjocka.
4
Gör ett rutmönster i köttet med en stekspade, så ligger det plant i stek-pannan under stekningen. Stek med matfett i 2–3 minuter per sida.
5
Lägg sallad hamburgare, tomatsås och groddar på brödet. Toppa med bröd.
6
Sallad: Montera ihop Capresespetten med mozzarella, delade tomater och basilikablad.