Du behöver

  • 250 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 msk matfett
  • grönsallad t ex krispis
  • 70 g böngroddar färska
  • 2 st hamburgerbröd

Tomatsås:

1 st schalottenlök
1 msk olivolja
2 dl passerade tomater
salt och peppar
1 msk basilika hackad

Capresesallad:

8 st mozzarellabollar små
2 st cocktailtomater
basilika

Gör så här

1
Sås: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i en kastrull med olja. Tillsätt tomater och krydda med salt, peppar och basilika.

2
Låt såsen koka ihop under omrörning i 5 minuter. Låt den svalna i ett kallt vattenbad.

3
Burgare: Blanda nötfärsen med salt, peppar och lökpulver i en bunke. Forma två stora runda biffar, ca 1 cm tjocka.

4
Gör ett rutmönster i köttet med en stekspade, så ligger det plant i stek-pannan under stekningen. Stek med matfett i 2–3 minuter per sida.

5
Lägg sallad hamburgare, tomatsås och groddar på brödet. Toppa med bröd.

6
Sallad: Montera ihop Capresespetten med mozzarella, delade tomater och basilikablad.