Du behöver

  • 400 g rabarber
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 dl vaniljsås
  • 1 st äggula
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 3 st äggvitor
  • 2 msk strösocker

Servera med:

vaniljsås

Ugn: 175º

Gör så här

1
Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär den i 1/2 cm breda bitar och lägg i en kastrull med sockret.

2
Sjud på svag värme under lock i 10 minuter. Låt kallna. Smörj 6 portionsformar och lägg en stor sked rabarber i varje.

3
Blanda resten av rabarbern med vaniljsås, äggula och majsstärkelse. Vispa äggvitorna till hårt skum med 2 msk socker.

4
Blanda ner 2 skedar äggvita i rabarberkrämen och vänd sedan försiktigt ner resten.

5
Fördela i formarna och grädda i ca 20 minuter. Servera direkt med vaniljsås som var och en häller i mitten av sin form.