Du behöver
- 400 g rabarber
- 1.25 dl strösocker
- 1 dl vaniljsås
- 1 st äggula
- 2 tsk maizena majsstärkelse
- 3 st äggvitor
- 2 msk strösocker
Servera med:
vaniljsås
Ugn: 175º
Gör så här
1
Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär den i 1/2 cm breda bitar och lägg i en kastrull med sockret.
2
Sjud på svag värme under lock i 10 minuter. Låt kallna. Smörj 6 portionsformar och lägg en stor sked rabarber i varje.
3
Blanda resten av rabarbern med vaniljsås, äggula och majsstärkelse. Vispa äggvitorna till hårt skum med 2 msk socker.
4
Blanda ner 2 skedar äggvita i rabarberkrämen och vänd sedan försiktigt ner resten.
5
Fördela i formarna och grädda i ca 20 minuter. Servera direkt med vaniljsås som var och en häller i mitten av sin form.