Du behöver
- 200 g rabarber
- 1 tsk kardemumma hel
- 1 msk strösocker
- 1 msk potatismjöl
Smet:
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 st ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1.5 dl mjölk
Servera med:
grädde eller vaniljsås
Ugn: 175º
10 bitar
Gör så här
1
Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär i 1 cm breda bitar. Stöt kardemumman och blandaden med rabarber och socker. Låt stå medan du gör smeten.
2
Smet: Rör ihop rumsvarmt smör och socker med elvisp. Vispa i ägget. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk.
3
Häll i en smord form 24 cm i diameter. Blanda ner potatismjöl i rabarbern och lägg den ovanpå smeten.
4
Grädda i 35–40 minuter. Låt svalna och servera med grädde eller vaniljsås.