Du behöver

  • 200 g rabarber
  • 1 tsk kardemumma hel
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Smet:

100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 st ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1.5 dl mjölk

Servera med:

grädde eller vaniljsås

Ugn: 175º

10 bitar

Gör så här

1
Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär i 1 cm breda bitar. Stöt kardemumman och blandaden med rabarber och socker. Låt stå medan du gör smeten.

2
Smet: Rör ihop rumsvarmt smör och socker med elvisp. Vispa i ägget. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk.

3
Häll i en smord form 24 cm i diameter. Blanda ner potatismjöl i rabarbern och lägg den ovanpå smeten.

4
Grädda i 35–40 minuter. Låt svalna och servera med grädde eller vaniljsås.