Du behöver
- 0.5 st blomkålshuvud
- 0.5 st purjolök
- 1.5 msk olivolja
- salt och peppar
- 2 msk pumpafrön
- 200 g lax varmrökt
Servera med:
35 g babyspenat
citron
Sås:
1 dl basilikablad
0.5 dl Parmesan grovriven
1 dl crème fraîche
1 msk mjölk
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skär blomkålen i mindre buketter och strimla purjolöken. Blanda blom-kålsbuketterna med olja och krydda med salt och peppar.
2
Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 10 minuter. Tillsätt purjolök och pumpafrön, och rosta i 5 minuter till.
3
Sås: Mixa basilika med parmesan, crème fraiche och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera såsen till laxen i bitar med spenat och citron.