Du behöver

  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st purjolök
  • 1.5 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk pumpafrön
  • 200 g lax varmrökt

Servera med:

35 g babyspenat
citron

Sås:

1 dl basilikablad
0.5 dl Parmesan grovriven
1 dl crème fraîche
1 msk mjölk

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär blomkålen i mindre buketter och strimla purjolöken. Blanda blom-kålsbuketterna med olja och krydda med salt och peppar.

2
Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 10 minuter. Tillsätt purjolök och pumpafrön, och rosta i 5 minuter till.

3
Sås: Mixa basilika med parmesan, crème fraiche och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera såsen till laxen i bitar med spenat och citron.