Du behöver
- 100 g hasselnötter
- 4 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g färskost
0.5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 dl lemon curd
Garnera med:
smultron
Ugn: 225º
10 bitar
Gör så här
1
Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötter, mjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.
2
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Sockra ovanpå och vänd upp kakan på papper. Lossa bakplåtspappret och låt svalna.
3
Fyllning: Rör färskosten smidig med grädde och florsocker. Rör i lemon curd och bred över bottnen.
4
Rulla ihop kakan och låt den vila invirad i bakplåtspapper. Garnera med smultron strax före serveringen.