Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

200 g färskost
0.5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 dl lemon curd

Garnera med:

smultron

Ugn: 225º

10 bitar

Gör så här

1
Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötter, mjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.

2
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Sockra ovanpå och vänd upp kakan på papper. Lossa bakplåtspappret och låt svalna.

3
Fyllning: Rör färskosten smidig med grädde och florsocker. Rör i lemon curd och bred över bottnen.

4
Rulla ihop kakan och låt den vila invirad i bakplåtspapper. Garnera med smultron strax före serveringen.