Du behöver
- 0.5 st fläskfilé
- 1 msk matfett
- salt och peppar
- ingefära
Rostad potatis:
250 g delikatesspotatis
1 msk olivolja
flingsalt
rosmarin
100 g broccolibuketter små
Chutneysås:
1 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
salt och peppar
Garnera med:
persilja
Ugn: 250º
Gör så här
1
Skölj, torka av och dela potatisarna i halvor. Lägg dem i en ugnsfast form. Massera oljan runt potatisen, strö över salt och rosmarin. Rosta i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Blanda med kokt broccoli.
2
Putsa och dela fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem med handen. Stek dem i en stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida. Salta och krydda med peppar och ingefära under stekningen.
3
Sås: Blanda yoghurt och mango chutney. Smaka av med salt och peppar, och servera med potatisen till fläskfilén. Garnera med persilja.