Du behöver

  • 0.5 st fläskfilé
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar
  • ingefära

Rostad potatis:

250 g delikatesspotatis
1 msk olivolja
flingsalt
rosmarin
100 g broccolibuketter små

Chutneysås:

1 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
salt och peppar

Garnera med:

persilja

Ugn: 250º

Gör så här

1
Skölj, torka av och dela potatisarna i halvor. Lägg dem i en ugnsfast form. Massera oljan runt potatisen, strö över salt och rosmarin. Rosta i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Blanda med kokt broccoli.

2
Putsa och dela fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem med handen. Stek dem i en stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida. Salta och krydda med peppar och ingefära under stekningen.

3
Sås: Blanda yoghurt och mango chutney. Smaka av med salt och peppar, och servera med potatisen till fläskfilén. Garnera med persilja.