Du behöver

Deg:

25 g jäst
5 dl vatten
0.5 msk salt
2 msk olivolja
1 l siktat dinkelmjöl

Fyllning:

2 st mozzarellaostar
1 st röd chilifrukt
100 g salami i tunna skivor
1 dl soltorkad tomat hackad
1 dl oliver hackade
1 kruka basilika
2 msk olivolja
flingsalt

Ugn: 200º

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i ca 1 timme under bakduk.

2
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Kavla ut till en platta som mäter ca 30×50 centimeter.

3
Fyllning: Skiva mozzarellan tunt. Kärna ur och hacka chilin. Fördela ost, chili, salami, tomat, oliver och basilikablad på degplattan. Droppa över olja och krydda med salt.

4
Rulla ihop degen som en rulltårta. Lyft över på en bakpappersklädd plåt och forma till en krans. Pudra över lite mjöl och låt jäsa i 30–40 minuter under bakduk.

5
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Servera brödet nygräddat.