Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 400 g chorizo
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 1.5 dl svarta oliver
  • 1.5 dl cornichon
  • 1 dl syltlök
  • 1 kruka oregano
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar

Getostkräm:

250 g kesella
200 g getost
1 msk olivolja
flingsalt, nymald peppar

Gör så här

1
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela den i mindre bitar.

2
Skiva chorizon och hacka vitlöken. Stek i en stekpanna med smör. Dela tomaterna och klyfta löken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3
Getostkräm: Mixa ingredienserna till ostkrämen och servera till salla-den.