Du behöver
- 800 g färskpotatis
- 400 g chorizo
- 2 st vitlöksklyftor
- smör
- 250 g cocktailtomater
- 1 st rödlök
- 1.5 dl svarta oliver
- 1.5 dl cornichon
- 1 dl syltlök
- 1 kruka oregano
- 1 dl hackad persilja
- 2 msk pressad citron
- 3 msk olivolja
- flingsalt
- nymald peppar
Getostkräm:
250 g kesella
200 g getost
1 msk olivolja
flingsalt, nymald peppar
Gör så här
1
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela den i mindre bitar.
2
Skiva chorizon och hacka vitlöken. Stek i en stekpanna med smör. Dela tomaterna och klyfta löken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
3
Getostkräm: Mixa ingredienserna till ostkrämen och servera till salla-den.