Du behöver

Botten:

300 g mandelmassa
150 g smör
4 st ägg

Glasering:

300 g mörk choklad

Tryffel:

300 g mörk choklad
25 g smör
1.5 dl vispgrädde

Mintprick:

2.5 dl florsocker
1 msk vatten
pepparmyntsolja 4 droppar

Ugn: 200º

Gör så här

1
Botten: Riv mandelmassan. Lägg i rumsvarmt smör och vispa tills smeten är ljus och porös. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning, vispa inte. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20×30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 18 minuter. Låt kallna.

2
Skär kakan i 28 rutor. Smält hälften av chokladen i ett vattenbad. Ta skålen från värmen och låt resten av chokladen smälta i den smälta chokladen. Doppa kakorna och låt dem stelna. Skär av chokladen som runnit utanför på kakorna när chokladen stelnat.

3
Tryffel: Smält chokladen i ett vattenbad. Koka upp smör och grädde. Vispa ner i chokladen och låt stelna till spritsbar konsistens. Spritsa en ring på kakorna.

4
Mintprick: Rör samman florsocker, vatten och pepparmyntsolja. Spritsa mitt i varje mitt i varje tryffelring.


Kommentar:
Skiva kallt smör tunt och lägg på en tallrik i rumstemperatur så blir det snabbt mjukt.