Du behöver

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja rumsvarm
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 msk kakao

Ugn: 150º

Gör så här

1
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Vispa i oljan i en stråle. Sikta ner mjöl och hjorthornssalt, och blanda ihop till en deg.

2
Dela degen i två delar. Blanda kakao i den ena. Dela varje bit i två delar. Rulla ut till fingertjocka längder och sno ihop en vit och en brun längd med varandra.

3
Skär längderna i bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar, men inte för tätt. Tryck försiktigt till dem med två fingrar.

4
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på plåten, annars går de lätt sönder.