Du behöver
- 100 g smör rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl rapsolja rumsvarm
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk hjorthornssalt
- 1 msk kakao
Ugn: 150º
Gör så här
1
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Vispa i oljan i en stråle. Sikta ner mjöl och hjorthornssalt, och blanda ihop till en deg.
2
Dela degen i två delar. Blanda kakao i den ena. Dela varje bit i två delar. Rulla ut till fingertjocka längder och sno ihop en vit och en brun längd med varandra.
3
Skär längderna i bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar, men inte för tätt. Tryck försiktigt till dem med två fingrar.
4
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på plåten, annars går de lätt sönder.