Du behöver

  • 125 g smör rumsvarmt
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk limeskal rivet
  • 1 msk ingefära färsk riven

Fyllning:

1/2–1 dl hallonsylt fast

Pudra med:

florsocker

Ugn: 200º

Gör så här

1
Vispa smör och socker poröst. Blanda mjölsorterna, vaniljsocker och bakpulver, och vispa ner tillsammans med limeskal och ingefära. Arbeta ihop till en deg.

2
Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna i småbrödsformar av papper och ställ dem på en plåt.

3
Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Sikta florsocker över de kalla kakorna.