Du behöver
- 125 g smör rumsvarmt
- 0.75 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk limeskal rivet
- 1 msk ingefära färsk riven
Fyllning:
1/2–1 dl hallonsylt fast
Pudra med:
florsocker
Ugn: 200º
Gör så här
1
Vispa smör och socker poröst. Blanda mjölsorterna, vaniljsocker och bakpulver, och vispa ner tillsammans med limeskal och ingefära. Arbeta ihop till en deg.
2
Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna i småbrödsformar av papper och ställ dem på en plåt.
3
Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Sikta florsocker över de kalla kakorna.