Du behöver

  • 75 g smör rumsvarmt
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 krm salt
  • 2 st äggulor
  • 25 g mörk choklad
  • 25 g sötmandel
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao

Fyllning:

körsbärsmarmelad ca 4 msk fast

Glasyr:

1 dl florsocker
vatten ca 2 tsk

Ugn: 200º

Gör så här

1
Vispa smör, farinsocker och salt poröst med elvisp. Vispa i äggulorna.

2
Finhacka choklad och mandel. Blanda hacket med mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg.

3
Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i två delar och forma till jämntjocka rullar, lika långa som plåten är bred. Lägg dem på plåten med bakplåtspapper under.

4
Platta till längderna försiktigt och gör en fördjupning i mitten längs med rullarna. Fördela marmeladen i fördjupningen. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna svalna.

5
Rör ihop florsocker och vatten, och ringla glasyren över kakan. Skär längderna i sneda bitar.