Du behöver
- 75 g smör rumsvarmt
- 0.5 dl farinsocker
- 1 krm salt
- 2 st äggulor
- 25 g mörk choklad
- 25 g sötmandel
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
Fyllning:
körsbärsmarmelad ca 4 msk fast
Glasyr:
1 dl florsocker
vatten ca 2 tsk
Ugn: 200º
Gör så här
1
Vispa smör, farinsocker och salt poröst med elvisp. Vispa i äggulorna.
2
Finhacka choklad och mandel. Blanda hacket med mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg.
3
Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i två delar och forma till jämntjocka rullar, lika långa som plåten är bred. Lägg dem på plåten med bakplåtspapper under.
4
Platta till längderna försiktigt och gör en fördjupning i mitten längs med rullarna. Fördela marmeladen i fördjupningen. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna svalna.
5
Rör ihop florsocker och vatten, och ringla glasyren över kakan. Skär längderna i sneda bitar.