Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g smör rumsvarmt

Fyllning:

100 g smör
0.75 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Pensla med:

ägg

Garnera med:

florsocker

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och häll på mjölken. Rör tills den lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl, och arbeta ihop till en deg.

2
Klicka i smöret och arbeta in med maskin. Sikta över lite mjöl och låt degen vila i 10 minuter.

3
Fyllning: Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Dela degen i två bitar och kavla ut på mjölat bakbord till en platta 50×17 cm.

4
Skär degen i trekanter och lägg en klick fyllning på den breda delen. Rulla ihop och sätt i bullformar.

5
Låt jäsa övertäckta i 1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sikta över florsocker vid servering.