Du behöver
- 50 g jäst
- 2 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 7 dl vetemjöl
- 150 g smör rumsvarmt
Fyllning:
100 g smör
0.75 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Pensla med:
ägg
Garnera med:
florsocker
Ugn: 225º
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål och häll på mjölken. Rör tills den lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl, och arbeta ihop till en deg.
2
Klicka i smöret och arbeta in med maskin. Sikta över lite mjöl och låt degen vila i 10 minuter.
3
Fyllning: Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Dela degen i två bitar och kavla ut på mjölat bakbord till en platta 50×17 cm.
4
Skär degen i trekanter och lägg en klick fyllning på den breda delen. Rulla ihop och sätt i bullformar.
5
Låt jäsa övertäckta i 1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sikta över florsocker vid servering.