Du behöver

  • 300 g smör eller margarin
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 st ägg

Chokladkräm:

150 g smör eller margarin
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 msk vetemjöl

Ugn: 200º

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda havregryn, socker, mjöl och bakpulver i en skål.

2
Blanda i smör och ägg, och rör om till en smet. Klicka smeten i folieformar och grädda i 15 minuter.

3
Chokladkräm: Blanda samtliga ingredienser till chokladkrämen i en kastrull. Värm under omrörning tills det tjocknar.

4
Tryck en fördjupning i varje kaka med en sked, medan de fortfarande är varma. Fyll med chokladkräm och låt svalna.