Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 600 g
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 50 g salami tunt skivad av större modell
  • 6 bitar tomat soltorkad i marinad

Caesarsallad:

1 st ägg
4 st sardellfiléer hackade
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 st citron pressad saft av
1 msk dijonsenap
0.5 tsk worcestershiresås
1.5 dl rapsolja
flingsalt
nymald peppar
2 st huvuden romansallad
2 dl parmesanost grovriven
2 dl krutonger av bondbröd

Ugn: 200º

Gör så här

1
Putsa filén och bryn den runt om i smör. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 centimeters mellanrum. Krydda med salt och peppar.

2
Lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg köttet i en smord ugnsfast form. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter.

3
Sallad: Mixa ihop ägg, sardeller, vitlök, citronsaft, senap och Worcestershiresås. Tillsätt oljan droppvis under mixning. Smaka av med salt och peppar.

4
Bryt salladen i bitar. Blanda med ost och dressing vid servering. Vänd runt så att alla blad blir täckta. Strö över krutonger.