Du behöver

  • 600 g kalkonfilé
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
  • smör

Sås

1 st schalottenlök
3 dl ärter frysta
2 dl vispgrädde
1 st hönsbuljong tärning
1 tsk dijonsenap
1.5 dl vitt vin

Servera med:

potatis kokt och morötter

Gör så här

1
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda köttet med salt och peppar. Bred på senap och strö över pepparrot. Vik ihop filén och bind om med bindgarn.

2
Bryn filén runt om i smör. Lägg över filén i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer i köttet, utan att termometerröret kommer in i snittet.

3
Efterstek mitt i ugnen tills termometern visar 72 grader. Ta ut och låt vila en stund under folie. Skär filén i skivor.

4
Sås: Skala och finhacka löken. Koka alla ingredienser till såsen under lock i ca 5 minuter. Mixa såsen slät och skummig.