Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 7 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 3 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 10 st svartpepparkorn

Dressing:

1 st burk tonfisk 185 g
1.5 msk pressad citron
2 msk kapris
2 st sardellfiléer
0.5 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
flingsalt
nymald peppar

Garnera med:

persilja kapris och citron

Gör så här

1
Putsa filén och stick in en termometer. Koka upp vatten, fond, lagerblad, hela vitlöksklyftor och pepparkorn i en traktörpanna.

2
Lägg i kycklingen och sjud under lock tills termometern visar 72 grader. Låt kycklingen kallna i buljongen.

3
Dressing: Låt tonfisken rinna av. Mixa ihop samtliga ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.

4
Skiva kycklingen tunt och lägg upp lite omlott på ett fat. Salta och peppra. Bred över dressingen, gärna ett par timmar före servering. Täck över och förvara i kylen.

5
Garnera med hackad persilja, kapris och citronklyftor.