Du behöver
- 600 g oxfilé av mittbit
- smör
- flingsalt
- nymald peppar
- 4 skiva getost 150-200 gram
- 3 msk olivolja
- 2 msk pinjenötter
- 500 g sparris grön, späd
- 1.5 msk flytande honung
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skär köttet i 4 bitar. Bind eventuellt om ett bindgarn för att det ska hålla formen. Bryn köttet hastigt runt om i smör. Krydda med salt och peppar.
2
Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper och stick in en köttermometer. Lägg en ostskiva på varje köttbit. Droppa över hälften av oljan och strö på nötter.
3
Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Lägg sparrisen bredvid köttet och droppa över resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
4
Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58º, ca 10 minuter, om köttet önskas rosa. Ringla honung över den varma osten.