Du behöver
- 2 st dubbeldaim
- 4 st äggulor
- 1 dl florsocker
- 1 st vaniljstång urskrapad
- 1 st citron rivet skal
- 2 msk citruslikör
- 4 dl vispgrädde
- 4 st äggvitor
- 4 msk strösocker
Garnera med:
färska bär
citronmeliss
Servera med:
mandelbollar
Gör så här
1
Hacka 3 av Daimbitarna och spara den sista till garnering. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön pösigt. Blanda i Daimkross, citronskal och likör.
2
Vispa grädden. Vispa äggvitor och strösocker till ett fast skum. Blanda ned grädden i äggulesmeten. Vänd till sist ned vitorna.
3
Häll upp smeten i en form som klätts med plastfolie. Täck över och frys in i minst 4 timmar.
4
Ta fram parfaiten i god tid före serveringen. Garnera med hackad Daim, bär och citronmeliss och servera med mandelbollar till.