Du behöver

  • 2 st dubbeldaim
  • 4 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 st vaniljstång urskrapad
  • 1 st citron rivet skal
  • 2 msk citruslikör
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 st äggvitor
  • 4 msk strösocker

Garnera med:

färska bär
citronmeliss

Servera med:

mandelbollar

Gör så här

1
Hacka 3 av Daimbitarna och spara den sista till garnering. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön pösigt. Blanda i Daimkross, citronskal och likör.

2
Vispa grädden. Vispa äggvitor och strösocker till ett fast skum. Blanda ned grädden i äggulesmeten. Vänd till sist ned vitorna.

3
Häll upp smeten i en form som klätts med plastfolie. Täck över och frys in i minst 4 timmar.

4
Ta fram parfaiten i god tid före serveringen. Garnera med hackad Daim, bär och citronmeliss och servera med mandelbollar till.