Du behöver
- 1 st kycklingfilé stor
- 0.5 tsk paprikapulver rökt
- 2 krm Chili explosion Santa Maria
- flingsalt, svartpeppar
- olja
Potatis:
300 g delikatesspotatis
1 msk olivolja
flingsalt
1 dl parmesanost riven
Chiliyoghurt:
1 dl turkisk yoghurt
1 msk sweet chilisås
Servera med:
100 g grön sparris
blandad sallad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Potatis: Skölj och torka av potatisen. Skiva den med den tunna skivan i matberedaren. Massera potatisskivorna med olja och lägg i en form med bakplåtspapper. Salta och baka i mitten av ugnen i 10 minuter.
2
Ta ut formen, strö över parmesan och gratinera potatisen i övre delen av ugnen tills den fått fin färg, ca 10 minuter.
3
Lägg kycklingfilén på en skärbräda med bakplåtspapper. Skär och dela filén till två tunna och platta skivor. Strö över paprikapulver, Chili Explosion, salt och peppar.
4
Ringla över olja och grilla filéskivorna på båda sidor i en het grillpanna, 2–3 minuter per sida. Grilla sparrisen på eftervärmen. Skiva kycklingen.
5
Chiliyoghurt: Blanda yoghurt med sweet chilisås och servera till kycklingen med potatisen, den grillade sparrisen och sallad.