Du behöver

  • 1 st kycklingfilé stor
  • 0.5 tsk paprikapulver rökt
  • 2 krm Chili explosion Santa Maria
  • flingsalt, svartpeppar
  • olja

Potatis:

300 g delikatesspotatis
1 msk olivolja
flingsalt
1 dl parmesanost riven

Chiliyoghurt:

1 dl turkisk yoghurt
1 msk sweet chilisås

Servera med:

100 g grön sparris
blandad sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Potatis: Skölj och torka av potatisen. Skiva den med den tunna skivan i matberedaren. Massera potatisskivorna med olja och lägg i en form med bakplåtspapper. Salta och baka i mitten av ugnen i 10 minuter.

2
Ta ut formen, strö över parmesan och gratinera potatisen i övre delen av ugnen tills den fått fin färg, ca 10 minuter.

3
Lägg kycklingfilén på en skärbräda med bakplåtspapper. Skär och dela filén till två tunna och platta skivor. Strö över paprikapulver, Chili Explosion, salt och peppar.

4
Ringla över olja och grilla filéskivorna på båda sidor i en het grillpanna, 2–3 minuter per sida. Grilla sparrisen på eftervärmen. Skiva kycklingen.

5
Chiliyoghurt: Blanda yoghurt med sweet chilisås och servera till kycklingen med potatisen, den grillade sparrisen och sallad.