Du behöver

  • 400 g potatis
  • 1 msk olivolja + 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st rödlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 300 g laxfilé

Ärtpuré:

150 g ärter
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl matyoghurt

Servera med:

citron

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tvätta och skala eventuellt potatisen. Dela stora potatisar i mindre bitar och blanda dem med 1 msk olja, salt och peppar. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 15 minuter.

2
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta löken.

3
Blanda paprikapulver, salt och peppar och gnid in laxen med blandningen. Lägg paprika, lök och lax på plåten med potatis och baka i ugnen i ca 10 minuter till.

4
Ärtpuré: Fräs ärter och pressad vitlök i en kastrull med 1 tsk olja ett par minuter. Mixa ärterna tillsammans med yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Servera med citronklyftor.