Du behöver
- 400 g potatis
- 1 msk olivolja + 1 tsk olivolja
- salt och peppar
- 1 st röd paprika
- 0.5 st rödlök
- 1 tsk paprikapulver
- 300 g laxfilé
Ärtpuré:
150 g ärter
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl matyoghurt
Servera med:
citron
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tvätta och skala eventuellt potatisen. Dela stora potatisar i mindre bitar och blanda dem med 1 msk olja, salt och peppar. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 15 minuter.
2
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta löken.
3
Blanda paprikapulver, salt och peppar och gnid in laxen med blandningen. Lägg paprika, lök och lax på plåten med potatis och baka i ugnen i ca 10 minuter till.
4
Ärtpuré: Fräs ärter och pressad vitlök i en kastrull med 1 tsk olja ett par minuter. Mixa ärterna tillsammans med yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Servera med citronklyftor.