Du behöver

  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 250 g köttfärs
  • 1 msk hackad lök
  • 0.5 st ägg
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning

Inlagd gurka:

0.5 st gurka
1 msk ättikssprit 12%
0.5 dl vatten
2 msk strösocker

Servera med:

potatismos
grönsaker kokta
lingonsylt

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, lök, ägg, salt och peppar. Blanda väl och rulla smeten till köttbullar.

2
Inlagd gurka: Skölj och skiva gurkan tunt med osthyvel. Blanda ättika, vatten, socker och salt, och lägg i gurkan. Låt dra i 10 minuter.

3
Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör i ca 5 minuter. Servera med potatismos, kokta grönsaker och lingonsylt.