Du behöver
- 2 msk ströbröd
- 0.5 dl mjölk
- 250 g köttfärs
- 1 msk hackad lök
- 0.5 st ägg
- salt och peppar
- smör eller margarin till stekning
Inlagd gurka:
0.5 st gurka
1 msk ättikssprit 12%
0.5 dl vatten
2 msk strösocker
Servera med:
potatismos
grönsaker kokta
lingonsylt
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, lök, ägg, salt och peppar. Blanda väl och rulla smeten till köttbullar.
2
Inlagd gurka: Skölj och skiva gurkan tunt med osthyvel. Blanda ättika, vatten, socker och salt, och lägg i gurkan. Låt dra i 10 minuter.
3
Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör i ca 5 minuter. Servera med potatismos, kokta grönsaker och lingonsylt.