Du behöver
- 50 g jäst
- 1.5 dl vatten 37
- 1.5 dl yoghurt naturell
- 2 msk olja neutral
- 1 tsk salt
- 1 st ägg
- 2 msk honung
- vetemjöl +5 dl
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet.
2
Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut bitarna till ovaler som är 20 cm långa.
4
Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper och grädda i 5–8 minuter. Eller stek brödet i en stekpanna, 3–4 minuter per sida. Naanbröden serveras nybakade. Frys in de som blir över och värm i ugnen vid servering.