Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl vatten 37 grader
- 0.5 tsk salt
- 12 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 3 msk socker
- 4 st ägg
Pensling:
ägg
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt och 4–5 dl mjöl tills det blir en deg. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
2
Rör ihop rumsvarmt smör och socker och klicka ner i degen. Tillsätt äggen. Arbeta in resten av mjölet och ta upp degen på mjölat bakbord.
3
Dela degen i 22 bitar. Rulla bullar av 20 bitar och lägg i smorda aluminiumformar. Dela de sista två bitarna i 10 bitar var och rulla små bullar. Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i en liten bulle.
4
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.