Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten 37 grader
  • 0.5 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk socker
  • 4 st ägg

Pensling:

ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt och 4–5 dl mjöl tills det blir en deg. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

2
Rör ihop rumsvarmt smör och socker och klicka ner i degen. Tillsätt äggen. Arbeta in resten av mjölet och ta upp degen på mjölat bakbord.

3
Dela degen i 22 bitar. Rulla bullar av 20 bitar och lägg i smorda aluminiumformar. Dela de sista två bitarna i 10 bitar var och rulla små bullar. Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i en liten bulle.

4
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.