Du behöver

  • 600 g lax i portionsbitar
  • salt och peppar
  • sesamfrön ca 1 msk

Sellerikräm:

150 g rotselleri
0.5 dl kvarg
1 tsk honung
rivet citronskal
salt och peppar

Mathavresallad:

3 dl mathavre
1 st grönsaksbuljongtärning
2 st morötter

Servera med:

broccoli
cocktailtomater

Garnera med:

rivet citronskal

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skala och skär rotsellerin i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt svalna.

2
Tillsätt kvarg, honung och citronskal, och mixa slätt med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

3
Torka av laxen och skär den i 4 bitar, tina frysta laxbitar. Salta och peppra, och låt ligga i 10 minuter.

4
Lägg över laxbitarna i en smord ugnssäker form. Vik under den tunna buksidan. Strö över sesamfrön. Tillaga i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

5
Koka mathavren i vatten med en grönsaksbuljongtärning, enligt anvisningarna på förpackningen.

6
Skala och skär morötterna med en legymkniv och låt dem koka med mathavren de sista 5 minuterna. Servera med kokt broccoli och cocktail-tomater.