Du behöver
- 400 g pasta penne
- 600 g kycklingfilé strimlad
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Pesto:
2 dl gröna ärter
2 msk färsk basilika
0.5 dl sötmandel eller pinjekärnor
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
salt och peppar
Servera med:
sockerärter
cocktailtomater
Gör så här
1
Koka pastan i en gryta med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på för-packningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Stek kycklingstrimlorna i en het stekpanna med olja. Salta och peppra.
3
Koka ärterna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.
4
Lägg över i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt basilikablad, mandel och skalad vitlök. Mixa samman och tillsätt oljan i en fin stråle under gång. Smaka av med salt och peppar.
5
Blanda ärtpeston med pastan och kycklingen. Servera med sockerärter och cocktailtomater.