Du behöver

  • 2 bitar lax à 175 g
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar

Potatispuré:

400 g potatis mjölig
1 dl mjölk
1 msk matfett
salt och peppar

Svampsallad:

100 g ostronskivling
1 st röd paprika
0.5 st squash grön
1 msk rapsolja
salt och peppar

Servera med:

citronklyfta

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Skala, dela och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

2
Pressa den genom en purépress och blanda med mjölk och matfett. Smaka av med salt och peppar.

3
Ansa och riv svampen i bitar. Skölj, dela och kärna ur paprika och squash. Skär dem i skivor.

4
Fräs svamp, paprika och squash i matfett tills de får lite färg. Salta och peppra.

5
Salta laxen och låt den ligga i 5 minuter. Stek den i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Peppra under tiden.

6
Servera med svampsalladen, potatispurén och citronklyfta. Garnera med dill.