Du behöver
- 2 st äpplen
- 10 st aprikoser torkade
- 2 dl äppeljuice
- 2 msk strösocker
- 75 g smör
- 8 st filodeg ark
- 1 dl mandelmassa riven
- 1 dl hasselnötter hackade
- 1 tsk kanel
Ugn: 200º
8 bitar
Gör så här
1
Skala, kärna ur och tärna äpplena. Hacka aprikoserna. Koka upp juice och socker, och lägg i äpple och aprikoser.
2
Låt koka tills äpplena börjar mjukna. Sila av lagen och låt frukten svalna.
3
Smält smöret. Lägg ut ett degark och pensla med smör. Lägg på ett ark till och pensla med smör. Strö över lite mandelmassa och nötter.
4
Lägg på ett ark deg och pensla. Lägg på ett ark till och pensla. Strö på lite mandelmassa och nötter.
5
Lägg på ett ark, pensla, ett ark till och pensla. Strö på resten av man-delmassan och nötterna. Lägg på ett ark, pensla och lägg på sista arket och pensla.
6
Lägg på frukten längs ena långsidan, men spara 2 cm i varje ände. Krydda med kanel och rulla ihop degen. Vik in ändarna så att inte fyllningen trillar ut.
7
Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper med skarven ner och pensla med smör. Grädda i 25 minuter tills den är frasig och gyllenbrun.