Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer ca 600 g
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 100 g getost
  • 4 msk hackad persilja
  • smör
  • 1 pkt bacon
  • 2 st rödlökar små
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 2 st kvistar rosmarin färsk
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 msk smör
  • 0.5 dl pinjenötter rostade

Ugn: 175º

Gör så här

1
Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så att du får en ficka. Krydda med salt och peppar.

2
Fyll med smulad ost och persilja, och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.

3
Bryn runt om i en stekpanna med smör. Efterstek mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 10–15 minuter.

4
Strimla baconet. Skala och klyfta rödlöken och hacka vitlöken. Fräs baconet knaprigt i en teflonpanna. Blanda i lök och vitlök och fräs några minuter till.

5
Häll på vinet och koka ihop några minuter utan lock. Tillsätt fond, vatten och rosmarinbarr. Koka utan lock tills hälften återstår. Blanda i oliver och citronskal.

6
Ta pannan från värmen och rör ned smöret i klickar. Smaka av med salt och peppar.

7
Skär eventuellt kycklingfilén i skivor. Häll skysåsen över och strö på pinjenötter.