Du behöver
- 4 st kycklingfiléer ca 600 g
- flingsalt
- nymald peppar
- 100 g getost
- 4 msk hackad persilja
- smör
- 1 pkt bacon
- 2 st rödlökar små
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl vitt vin
- 1.5 msk kycklingfond
- 3 dl vatten
- 2 st kvistar rosmarin färsk
- 1 dl svarta oliver
- 1 tsk rivet citronskal
- 3 msk smör
- 0.5 dl pinjenötter rostade
Ugn: 175º
Gör så här
1
Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så att du får en ficka. Krydda med salt och peppar.
2
Fyll med smulad ost och persilja, och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.
3
Bryn runt om i en stekpanna med smör. Efterstek mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 10–15 minuter.
4
Strimla baconet. Skala och klyfta rödlöken och hacka vitlöken. Fräs baconet knaprigt i en teflonpanna. Blanda i lök och vitlök och fräs några minuter till.
5
Häll på vinet och koka ihop några minuter utan lock. Tillsätt fond, vatten och rosmarinbarr. Koka utan lock tills hälften återstår. Blanda i oliver och citronskal.
6
Ta pannan från värmen och rör ned smöret i klickar. Smaka av med salt och peppar.
7
Skär eventuellt kycklingfilén i skivor. Häll skysåsen över och strö på pinjenötter.