Du behöver

  • 8 st kycklinglårfilé ca 600 g
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 8 st enbär torkade
  • 2 msk timjanblad repade
  • 1 st äpple
  • smör

Vinbärssås:

3 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
2 tsk dijonsenap
0.5 dl vinbärsgelé

Garnera med:

hackad persilja

Gör så här

1
Putsa filéerna. Lägg plastfolie över och banka försiktigt ut dem med en kastrull. Salta och peppra.

2
Krossa enbären och blanda med timjan. Fördela kryddorna på kycklingen. Kärna ur och klyfta äpplet tunt. Lägg två klyftor på varje filé.

3
Rulla ihop till rulader och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Ställ åt sidan.

4
Koka upp grädde, fond, soja, senap och gelé. Lägg i ruladerna. Koka under lock tills ruladerna är genomkokta, 12–15 minuter. Vänd ett par gånger under tiden.

5
Smaka av såsen med salt och peppar. Strö över hackad persilja.