Du behöver
- 500 g kokt potatis
- 300 g lax rimmad
- 0.5 st purjolök
- 2 msk hackad dill
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 st ägg
- salt, vitpeppar
- 1 tsk ströbröd
- 1 msk smör
Skirat smör:
100 g smör
Servera med:
sallad
Garnera med:
dill
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skiva potatisen. Skiva laxen. Ansa och skiva purjolöken och förväll den i en skål med vatten i mikron i 1 minut.
2
Varva potatis, lax, purjolök och dill i 4 smorda ugnsfasta portionsformar. Avsluta med potatis.
3
Värm grädden. Vispa upp ägg och tillsätt den värmda grädden, salt och peppar. Fördela äggsmeten i formarna. Strö över ströbröd och lägg på en klick smör. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
4
Skirat smör: Smält smöret på medelvärme. Ställ kastrullen åt sidan och skumma. Häll försiktigt fettet, utan bottensats, i en såssnipa.
5
Garnera med dill och servera med skirat smör och sallad.