Du behöver

  • 500 g kokt potatis
  • 300 g lax rimmad
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 st ägg
  • salt, vitpeppar
  • 1 tsk ströbröd
  • 1 msk smör

Skirat smör:

100 g smör

Servera med:

sallad

Garnera med:

dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skiva potatisen. Skiva laxen. Ansa och skiva purjolöken och förväll den i en skål med vatten i mikron i 1 minut.

2
Varva potatis, lax, purjolök och dill i 4 smorda ugnsfasta portionsformar. Avsluta med potatis.

3
Värm grädden. Vispa upp ägg och tillsätt den värmda grädden, salt och peppar. Fördela äggsmeten i formarna. Strö över ströbröd och lägg på en klick smör. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

4
Skirat smör: Smält smöret på medelvärme. Ställ kastrullen åt sidan och skumma. Häll försiktigt fettet, utan bottensats, i en såssnipa.

5
Garnera med dill och servera med skirat smör och sallad.