Du behöver

  • 4 st laxfjäril
  • salt, citronpeppar
  • 1 msk olja

Smörslungad gurka:

1 st gurka
2 msk smör
salt och peppar

Limesås:

2 dl crème fraîche
1 st lime 1-2 lime, pressad saft
1 msk kycklingfond
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis
lime

Gör så här

1
Krydda laxfjärilarna med salt och peppar, och pensla dem med olja. Grilla laxen i en het grillpanna, ca 3 minuter per sida.

2
Smörslungad gurka: Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i centimeterbreda skivor. Fräs gurkan i en stekpanna med smör och slunga runt gurkan i smöret. Salta och peppra.

3
Limesås: Blanda crème fraiche, limesaft och fond i en kastrull och hetta upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och en skiva lime.