Du behöver
- 1 kg grytbitar bog eller stek
- 2 msk smör
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st morötter
- 1 st äpple
- 150 g champinjoner eller annan svamp
- 100 g aprikoser mjuka torkade
- 3 st timjan eller 1 tsk torkad timjan
- 1 msk kalvfond
- 1 st lagerblad
- 3 dl krossade tomater
- salt och peppar
Servera med:
potatis eller ris
Gör så här
1
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
2
Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken. Låt lök och vitlök fräsa med sista köttomgången.
3
Skala och skiva morötterna. Kärna ur och klyfta äpplet. Skär svampen i klyftor. Tillsätt morötter, äpple, svamp, aprikoser, timjan, fond, lagerblad och krossade tomater till grytan. Koka upp och låt sjuda i ca 30 minuter. Känn efter att köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller ris.