Du behöver

  • 1 kg grytbitar bog eller stek
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 1 st äpple
  • 150 g champinjoner eller annan svamp
  • 100 g aprikoser mjuka torkade
  • 3 st timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st lagerblad
  • 3 dl krossade tomater
  • salt och peppar

Servera med:

potatis eller ris

Gör så här

1
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

2
Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken. Låt lök och vitlök fräsa med sista köttomgången.

3
Skala och skiva morötterna. Kärna ur och klyfta äpplet. Skär svampen i klyftor. Tillsätt morötter, äpple, svamp, aprikoser, timjan, fond, lagerblad och krossade tomater till grytan. Koka upp och låt sjuda i ca 30 minuter. Känn efter att köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller ris.